Pohodový týden - největší z Baleárů - báječná Mallorka 

Dejte vědět svým přátelům:

od 37 990 Kč

Popis


Poloha:

Mallorca je největší (3 411 km2) a nejznámější ostrov ze souostroví Baleáry. Palma de Mallorca [čti majorka], hlavní město ostrova a oblíbené letovisko (225 000 obyv.), už od římských dob jeden z nejvýznamnějších přístavů Středozemního moře. Od středověku byla Mallorca spjata s osudy Katalánska, ale v její kultuře jsou patrné i italské vlivy. V 60. letech minulého století Mallorca prodělala bouřlivou a nekontrolovatelnou výstavbu turistických středisek, každoročně jej navštíví každý 10. návštěvník Španělska (cca 8 milionů osob).Nad městem se tyčí Castillo de Bellver, pozoruhodný gotický hrad, postavený ve 13. stol. na pravidelném kruhovém půdorysu, a další hrad, královský Castillo de la Almudaina, se nachází ve městě, v sousedství další významné památky - mohutné gotické katedrály (La Seo), založené už r. 1230, ale budované dalších téměř 400 let (uvnitř cenné vybavení). Zajímavý je také gotický kostel San Francisco (1281) s barokními doplňky a některé pozdně gotické a renesanční paláce; mezi nimi především burza (La Lonja) z r. 1426 a pak radnice (Ayuntamiento) z 16. a 17. stol.Ostatní části ostrova Mallorca nabízejí pestrou škálu příležitostí, ať již to je koupání na některé z četných pláží, nebo příjemnou turistiku v pohoří Serra de Tramuntana (Puig Mayor 1 445 m n.m.) nebo návštěvu kláštera ve Valldemose proslaveného pobytem spisovatelky G. Sandové s hudebním skladatelem F. Chopinem. V jarních měsících a zkraje je Mallorca, doslova rájem milovníků aktivní dovolené cykloturistiky.


Ubytování:

Ubytování: - 7x ubytování v 3* hotelu - 5x v oblasti El Arenal, 2x v oblasti Alcudia

Program:

1. den:
odlet z Prahy do Palmy de Mallorka, transfer do hotelu (5 noci na stejném místě), večeře.

2. den:
výlet do přístavu SANT ELM, písčitá pláž s výhledem na ostrůvek Pantaleo, „túra krás“ nad romantickou zátokou Basset s výhledy na opuštěný skalnatý ostrov DRAGONERU až k odlehlým terasovým zahradám kláštera trapistů, návrat do hotelu, večeře.

3. den:
snídaně, výlet ke kartuziánskému klášteru VALLDEMOSSA v zeleném horském údolí, které se proslavilo zimním pobytem Frederika Chopina a George Sandové. Následuje klasická túra lesy zimních dubů a starých uhlířských osad s možností výstupu na vrchol TEIX (1 062 m). Odjezd na ubytování, večeře.

4. den:
snídaně, relaxační den: pláže v okolí Palmy, popř. návštěva vodního ráje AQUALANDU v Arenalu nebo fakult. výlet do zátoky CALA PI s lehkou turistikou po pobřeží, návrat do hotelu, večeře.

5. den:
snídaně, místním busem (MHD) na prohlídku hl. města PALMA DE MALLORCA - gotická katedrála LA SEU, jedna z nejkrásnějších ve Španělsku, palác ALMUDAINA, původně arabský Alcazar a sídlo maurských vezírů, Arabské lázně, tržnice aj. Odpoledne relax u moře či bazénu. Večeře.

6. den:
snídaně, výlet k poutnímu klášteru LLUC s černou madonou zvanou LA MORENETA, horský výstup na jeden z nejvyšších vrcholů ostrova TOMIR (1 103 m), naskýtající pohled na Mallorku z ptačí perspektivy. Odjezd do hotelu, večeře (2 noci na stejném místě).

7. den:
snídaně, výjezd na MIRADOR ES COLOMER s nádherným výhledem na skalnatý MYS FORMENTOR, a dále do historického městečka POLLENCA s templářským kostelem z 13. století. Kalvárie - výstup po 365 schodech ke kapličce, starý římský most či nedaleký klášter ERMITIA DE PUIG DE MARIA s panoramatickými výhledy. Odjezd na hotel, večeře.

8. den:
odlet do ČR, v případě příznivého letového řádu ještě relax u moře.

Fotogalerie