Zažijte Jordánsko jinak: rozhovor s majitelem CK Hamidi

Kdo navštívil Jordánsko, okamžitě se mu vybaví místa jako je skalní město Petra. Hora Nebo, odkud Mojžíš viděl zaslíbenou zemi. A samozřejmě i nádherná poušť Wádí Rum.

Jordánsko historie zážitky tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Když Švýcarsko, tak vlakem

Poslechněte si povídání s Petrem Čermákem, milovníkem švýcarské železnice, který vám dá tipy, jak si užít Švýcarsko vlakem a co reálně můžete vidět za 6 dní.

Švýcarsko tipy na dovolenou článek video podcast

Tipy na letní dovolenou ve Švýcarsku

Plánujete letní dovolenou ve Švýcarsku? Pak byste si určitě měli poslechnout podcast s Alenou Koukalovou, která Švýcarsku zasvětila svůj život.

Švýcarsko tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Po stopách rytíře Don Quijote de la Mancha

Zuzana Churanová a Jaroslav Hofmann procestovali španělskou oblast Kastilii La Mancha, o které píše Miguel de Cervantes ve své knize Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha.

Španělsko architektura tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Indonésie: Víc než jen dovolená na Bali!

Když se řekne Indonésie, většina lidí si automaticky vybaví tyrkysový oceán, bílé pláže či rýžové terasy ostrova Bali. Ale počkejte, než se ponoříte do krás podmořského světa Komodského národního parku, zaplavete si s velrybím žralokem či objevíte krásu měst a přírody ostrova Jáva.

Indonésie zážitky tipy na dovolenou příroda video podcast

Extremadura: španělský klenot bez turistů

O španělské oblasti Extremadura jsem si povídal se Zuzanu Churanovou, zástupkyni Španělské centrály cestovního ruchu pro ČR a Lucií Šilhovou, novinářkou, spisovatelkou a nadšenou cestovatelkou.

Španělsko jídlo architektura historie tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Desítka německých fotbalových měst

Přijměte v dnešním podcastu pozvání od Jana Pohaněla, vedoucího Německé turistické centrály pro ČR, do 10 fotbalových měst, ve kterých se bude odehrávat letošní mistrovství Evropy ve fotbale.

Německo architektura zážitky tipy na dovolenou článek video podcast

Španělské Velikonoce neboli Semana Santa

O španělských Velikonocích jsem si povídal se Zuzanou Churanovou, zástupkyní Španělské centrály cestovního ruchu pro Českou republiku a Stanislavem Škodou, režisérem a scénáristou.

Španělsko zážitky článek video podcast

Průvodce po thajské Železnici smrti

Dnešní podcast bude spíš takový zápisník zahraničního zpravodaje. Jedeme po pro zahraniční turisty jednou z nejoblíbenějších železničních tratí v Thajsku, známou pod názvem Železnice smrti. A směřujeme k známému mostu přes řeku Kwai.

Thajsko historie zážitky tipy na dovolenou video podcast

Letos oslavíme 35 let od pádu Železné opony

Letos oslavíme 35 let od pádu Železné opony. Požádal jsem Michala Šmída, správce portálu Paměť národa, aby mě provedl historií Železné Opony.

Česká republika historie video podcast