Overtourism: Jak turismus přetěžuje oblíbené destinace a co s tím můžeme udělat

Overtourism, fenomén, který se stal nevyhnutelnou realitou v mnoha turisticky atraktivních destinacích, přináší řadu výzev pro místní komunity, životní prostředí i samotné cestovatele. V tomto díle podcastu se podíváme na důvody, proč k overtourismu dochází, jak ovlivňuje oblíbené destinace a co můžeme udělat pro to, abychom cestovali zodpovědněji a udržitelněji.

rady na cestu podcast

Na co si dát pozor, když si půjčujete auto v zahraničí

V dnešním díle jsem si povídal s Janem Papežem o nástrahách, které na nás mohou čekat, když si půjčujete auto v zahraničí. V podcastu se dozvíte i tipy při půjčování vozu, které vám mohou ušetřit nemalé peníze během vaší dovolené.

rady na cestu podcast

Baskicko: země mezi horami a oceánem

V dnešním podcastu vás vezmeme do Baskicka. O této krásné části Španělska jsem si povídal se Zuzanou Churanovou, zástupkyní španělské centrály cestovní ruchu a Jiřinou Saňovou, projektovou manažerkou CK Adventura.

Španělsko tipy na dovolenou článek video podcast

Chcete koupit nemovitost v zahraničí? Toto byste měli vědět!

V dnešním podcastu jsem si povídal s Janem Michelfeitem o tom, co je potřeba vědět, když se rozhodnete koupit nemovitost v zahraničí. 

rady na cestu video podcast

Murcia: Od vinic po pláže – objevte rozmanitost tohoto regionu

Se Zuzanou Churanovou, zástupkyni Španělské centrály cestovního ruchu pro ČR, Denisou Zmeškalovou a Karolínou Kilhofovou z HedvabnaStezka.cz, jsem si povídal o španělském regionu Murcia.

Španělsko jídlo architektura historie tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Zažijte Jordánsko jinak: rozhovor s majitelem CK Hamidi

Kdo navštívil Jordánsko, okamžitě se mu vybaví místa jako je skalní město Petra. Hora Nebo, odkud Mojžíš viděl zaslíbenou zemi. A samozřejmě i nádherná poušť Wádí Rum.

Jordánsko historie zážitky tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Když Švýcarsko, tak vlakem

Poslechněte si povídání s Petrem Čermákem, milovníkem švýcarské železnice, který vám dá tipy, jak si užít Švýcarsko vlakem a co reálně můžete vidět za 6 dní.

Švýcarsko tipy na dovolenou článek video podcast

Tipy na letní dovolenou ve Švýcarsku

Plánujete letní dovolenou ve Švýcarsku? Pak byste si určitě měli poslechnout podcast s Alenou Koukalovou, která Švýcarsku zasvětila svůj život.

Švýcarsko tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Po stopách rytíře Don Quijote de la Mancha

Zuzana Churanová a Jaroslav Hofmann procestovali španělskou oblast Kastilii La Mancha, o které píše Miguel de Cervantes ve své knize Důmyslný rytíř Don Quijote de la Mancha.

Španělsko architektura tipy na dovolenou příroda článek video podcast

Indonésie: Víc než jen dovolená na Bali!

Když se řekne Indonésie, většina lidí si automaticky vybaví tyrkysový oceán, bílé pláže či rýžové terasy ostrova Bali. Ale počkejte, než se ponoříte do krás podmořského světa Komodského národního parku, zaplavete si s velrybím žralokem či objevíte krásu měst a přírody ostrova Jáva.

Indonésie zážitky tipy na dovolenou příroda video podcast