Mexiko - Yucatán, Riviéra Maya a přírodní parky 

Dejte vědět svým přátelům:

od 59 990 Kč

Popis


Poloha:

Všichni už jsou v Mexiku... A víte proč? Protože Mexiko nabízí nejen sněhobílé pláže a korálové útesy pod žhavým sluncem Karibiku a kouzelné zátoky v průzračných vodách Pacifiku, a nejen vyprahlé hory s pověstnými kaktusy candelabros, tropickou džungli a koloniální města kypící životem, ale hlavně - Mexiko je synonymem a kolébkou starých indiánských civilizací, původním domovem Olméků, Mayů a Aztéků, kteří po sobě zanechali fascinující obří plastiky a reliéfy svých božstev, tajemné cenoty i chrámy postavené na vrcholcích pyramid. A navíc tato úžasná země skýtá nezapomenutelné kulinární zážitky, protože si určitě nenecháte ujít žádnou příležitost ochutnat lahůdky proslulé mexické kuchyně v kombinaci s neodmyslitelnou tequilou a margaritou – a to vše se sombrery a typickou muzikou mariachis a temperamentem vlastním Latinské Americe.S námi uvidíte hlavní město Mexico City z výšky 42. patra Latinskoamerické věže, nejstarší pyramidy v Teotihuacanu, slavnou Růžencovou kapli v Oaxace, zapotécké obřadní centrum Monte Albánu, krajkové mayské chrámy v Palenque i olmécké obří hlavy v La Ventě, jeskyně i pyramidy na Yukatánu a na vlastní kůži poznáte, jak voní a chutná Karibik i Pacifik.

Program:

1. - 2.den:
odlet z Prahy do CANCÚNU, přejezd do hotelu v blízkosti pláže v PLAYA DEL CARMEN, relaxace u moře, možnost vodních sportů, noční život na místní hlavní třídě Avenida 5, které se neřekne jinak než La Quinta.

3. den:
výlet do místa s nejkrásnější panenskou pláží s tyrkysovou vodou na březích mexického Karibiku - TULUM. Prohlídka archeologické lokality z období úpadku mayské civilizace, která je umístěna na útesu. Koupání na místní pláži. Návrat do Playa del Carmen.

4. den:
výlet k nejvyšší pyramidě NONOCH MUL (42 m) na poloostrově Yucatán, která leží v mayské vesničce COBÁ. Prohlídka impozantní skupiny pyramid v pralese. Na zpáteční cestě nás čeká návštěva opičí rezervace PUNTA LAGUNA. Návrat na hotel.

5. den:
hned ráno nás čeká nejslavnější mayské naleziště CHICHÉN ITZÁ s dominantou Kukulkánovy pyramidy a s Velkým míčovým hřištěm atd. Po prohlídce vyrážíme na bílé pláže Mayské riviéry, ale po cestě se ještě schladíme v jezírkách s podzemní vodou v hlubokých jeskyních, které jsou v mayském jazyce nazývány cenoty. Našimi oblíbenými jsou CENOTY X´KEKEN a SAMULA, které jsou hluboko v podzemí a přístupné skrz obří tunel.

6. den:
volný den na pláži, fakultativně výlet za zábavou na magické místo, které potěší i pobaví milovníky přírody, ale i rodiny s dětmi - PARK XEL-HA - unikátní ekologický svět s tyrkysově modrou lagunou, delfináriem, akváriem. Mísí se tu sladká voda z řeky a slaná z moře, budete mít unikátní možnost šnorchlovat a pozorovat pestrobarevný podvodní svět, čekají na vás cesty skrz džungli a špičkový servis v podobě all inclusive pití a stravy (mezinárodní i tradiční mexická kuchyně). Zpět na ubytování.

7. den:
individuální program, v případě zájmu fakultativně krátký přejezd trajektem na protější korálový ostrov COZUMEL, možnost zapůjčení skútru a okružní projížďka kolem ostrova se zastávkami na koupání a opalování.

8. den:
výlet do „místa, kde se rodí nebe“ SIAN KA´AN, biosférické rezervace na seznamu UNESCO. Nejprve se půjdeme podívat na ruiny bývalého obchodního města MUYIL, které je schované před turisty v džungli. Poté se vydáme na lodní výlet po kanálech tropického pralesa, budeme moci pozorovat bujnou vegetaci a zvěř (při troše štěstí zahlédneme kapustňáka nebo krokodýly).

9. den:
volný den, poslední nákupy dárků a suvenýrů.

10. - 11. den:
snídaně, dle letového řádu odlet do ČR.

Fotogalerie