Roger Federer a Trevor Noah lákají na Grand Train Tour of Switzerland

Václav Kirchner 12. 7. 2023
Švýcarsko zážitky video

Roger Federer, který je globální ambasador Switzerland Tourism, letos navštíví se světoznámým americkým komikem Travorem Noahem trasu Grand Train Tour of Switzerland.

Roger Federer po boku známých filmových hvězd

Po spolupráci s Robertem De Nirem v roce 2021 a Anne Hathaway v roce 2022 se ambasador Switzerland Tourism letos opět dočkal záře kamer. Jeho kolegou v kampani pro letošní rok je Trevor Noah, komik, autor bestsellerů, producent a filantrop, který je stejně jako Roger Federer napůl Švýcar a napůl Jihoafričan.

Také tým za kamerou je špičkový. Spot režíroval Tom Hooper, který v roce 2011 získal Oscara za film Králova řeč. Spot představuje Švýcarsko jako atraktivní turistickou destinaci se zaměřením na cestování po železnici.

Od ledovců k jezerům a od hor k městům

Trasa Grand Train Tour of Switzerland spojuje všechny slavné panoramatické vlaky do jednoho úchvatného okružního putování a své cestující proveze po nejznámějších památkách země v pohodlí a dle jejich výběru.

Každá etapa má svůj jedinečný charakter. Návštěvníci tak mohou na 1 280 kilometrech a v osmi etapách objevit nejzajímavější místa a zážitky Švýcarska! Půvabná města, jako je Lucern, působivé přírodní úkazy, jako jsou Rýnské vodopády, a majestátní hory, jako je Matterhorn a Jungfrau.

Jedinečnou cestu vlakem můžete zažít po celý rok a sestavit si ji přesně podle svých představ, co se týče délky trvání a trasy.

Co je v ceně jedné jízdenky

S jednou jízdenkou můžete poznat například úsek z Montreux do Zermattu, který vede od riviéry Ženevského jezera k hoře hor – Matterhornu.

Nebo to může být trasa ze Svatého Mořice do Lugana, která vás zavede od ledovců k palmám a jejíž součástí jsou i tratě Rhétské dráhy zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Přímořskou stránku Švýcarska poznáte na trase z Curychu do St. Gallenu (přes Schaffhausen), která vede krásnou kopcovitou krajinou směrem k Bodamskému jezeru a pak 40 kilometrů podél jeho břehu.

Bližší informace o Swiss Travel Passu naleznete na MojeSvycarsko.com/sts

Další videa s Roger Federerem a Švýcarskem

„No one upstages the Grand Tour of Switzerland“ s Anne Hathaway (2022)

„No Drama“ s Robertem de Nirem (2021)