Pozor na nepojištěné „cestovní kanceláře“

Václav Kirchner 28. 9. 2023
rady na cestu video podcast

Jak člověk snadno může přijít o peníze na svou dovolenou, když svěří peníze nepojištěné „cestovní kanceláři“, jsem si povídal s Kateřinou Chaloupkovou, výkonnou ředitelkou AČCKA.

Dokud člověk cestuje s kýmkoliv a všechno funguje tak jak má, je vše v pořádku. Ale když nastane problém, peníze zmizí a vy nemáte dovolenou nebo se z destinace nemůžete vrátit, nemáte nikde dovolání. O vše se musíte postarat sami na své náklady a ve všech případech již nikdy své peníze neuvidíte.

Pokud nechcete podstoupit riziko ztráty peněz, je dobré si předem ověřit subjekt, kterému peníze svěřujete. Stoprocentní jistotu vrácení peněz v případě krachu daného subjektu máte pouze u řádně pojištěné cestovní kanceláře.

Začnete odebírat náš podcast na vašich oblíbených platformách
Apple Podcasts / Google Podcast/ Spotify/ Podcasty.cz
Celý díl si můžete pustit na youtube.

Důležité kontakty a odkazy

Pro případné dotazy můžete využít kontaktní email sekretariat@accka.cz
Oficiální webové stránky AČCKA
Seznam pojištěných cestovních kanceláří
Chcete vědět o dění v cestovním ruchu z první ruky? Sledujte aktuální dění na facebookovém profilu AČCKA

Co je pojištění proti úpadku cestovní kanceláře

Pojištění proti úpadku cestovní kanceláře chrání klienty cestovních kanceláří v případech, kdy cestovní kancelář z důvodu svého úpadku není schopna dostát svým závazkům plynoucích z uzavřené smlouvy o zájezdu s klientem. Povinnost se pojistit ukládá cestovním kancelářím zákon č. 159/1999 Sb., o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu.