Jak zažít Bali na pohodu

Václav Kirchner 26. 10. 2023
Indonésie tipy na dovolenou video podcast

Bali je krásný indonéský ostrov, který má v oblibě mnoho turistů. V dnešním podcastu jsme si s Janou Petrmanovou, majitelkou CK JaNaBali.cz povídali, jak si užít ostrov téměř bez turistů.

Když se řekne “dovolená na Bali”, co se vám vybaví? Tyrkysový oceán, nekonečné pláže, hinduistické chrámy, džungle, vodopády, skvělé jídlo, usměvavý lidé… a je možné takto pokračovat do nekonečna. Jak si tedy v tak velké nabídce vybrat tu správnou dovolenou, když toužím po odpočinku, poznání a chci vše bez stresu?

O tom hovoří Jana Petrmanová, majitelka cestovní kanceláře Já na Bali, která “začátečníkům s Bali” doporučuje svůj zájezd Bali na Pohodu. A proč?

Začnete odebírat náš podcast na vašich oblíbených platformách
Apple Podcasts / Google Podcast/ Spotify/ Podcasty.cz
Celý díl si můžete pustit na youtube.

Pohodlně se usaďte a začtěte se do následujících řádků.

Je to ochutnávka toho nejzajímavějšího, co ostrov bohů nabízí. Dovolená začíná na krásných plážích jižního poloostrova, kde se můžete zotavit po cestě. Kromě odpočinku navštívíte také představení tradičního balijského tance Kecak dance.

Kecak (Monkey) Dance vypráví příběh Ramanyany a poprvé se začal tančit v roce 1930. Tento příběh lásky mezi princem Rámou a jeho ženou Sitou má pět jednání a doprovází ho sedící sbor třiceti, někdy až padesátky mužů v hypnotizujícím synkopickém tempu. Cak, cak, kecak. Tito chlapi sedí na zemi okolo nezbytného hinduistického svatostánku, kde jsou před začátkem zapáleny vonné tyčinky.

Po pár dnech se zájezd přesouvá na sousední ostrov Nusa Penida, což je doslova ráj pro fotografy. Tento útesový ostrov nabízí nejkrásnější výhledy a barvy oceánu, že vás budou oči přecházet. Jak by řekli moderní cestovatelé: “Na tuto fotografii nepotřebuji ani žádný filtr”. Kromě výhledů nad hladinou, stojí za zmínku i podmořský život. Výlet na šnorchlování s mantami obrovskými a či u korálových útesů okolních ostrovů stojí určitě za to.

A je čas se vrátit zpět na “pevninu”, konkrétně do středu ostrova Bali do městečka Ubud. I když se zde nemůžete koupat v oceánu, tak tropické vnitrozemí tuto skutečnost nahrazuje dostatečně. Nekončící rýžové políčka, dechberoucí vodopády, opičky skákající lidem po klíně, historické chrámy a lahodné pokrmy.

Bali na Pohodu je dokonalá cesta, která zahrnuje to nejlepší, co Bali může nabídnout.

Program zájezdu

1.–4. DEN (3 NOCI)

  • ubytování na jižním poloostrově Bali,aklimatizace na hotelu
  • výlet do chrámu na útesu a vstup na představení tradičního balijského tance
  • možnost výletu do plážového klubu s bazénem s výhledem na oceán, navštívení kulturního centra Gadura Wisnu Kencana
  • možnost zajištění podvečeru v rybářské vesničce Jimbaran s pozorováním západu slunce a večeří plnou mořských plodů, ryb a dobrého vína
  • možnost zajištění romantické večeře při svíčkách na pláži

4.–7. DEN (3 NOCI)

  • přesun lodí na ostrov Nusa Penida
  • ubytování v hotelu s výhledem na ostrov Bali a nejvyšší sopku Mt. Agung
  • výlet za poznáním chrámů a výhledů na Nusa Penidě s možností koupání v tyrkysových vodách oceánu, v případě zájmu možné zajištění tradiční hinduistické ceremonie
  • výlet na lodi na pozorování a šnorchlování s hejny Mant obrovských, šnorchlování u korálového útesu v okolí ostrova
  • návrat lodí zpět na Bali

7.–11. DEN (4 NOCI)

  • výlet po přírodních památkách (vodopády, rýžoviště, méně turisticky frekventovaný opičí chrám) a návštěva jednoho z hlavních chrámů na Bali
  • nabídka půldenních i celodenních výletů v oblasti středního Bali
  • doporučení na nákupy suvenýrů
  • doporučení na skvělé restaurace
  • doporučení a možnost zajištění tradičních masáží a koupelí s okvětními lístky
  • možnost zajištění kurzu vaření na organické farmě

Ubytování

Ubytovaní budete v 3–4* hotelech s bazénem, v pokojích s klimatizací.

Nusa Dua – jih ostrova

V jižním cípu poolostrova Bukit se nachází nádherný resort s vlastní pláží, obrovským bazénem, spa centrem a vlastní restaurací s velkým výběrem. Hotel je vzdálený zhruba 30 minut jízdy od letiště.

Ostrov Nusa Penida

Nádherný dřevěný bungalov přímo u bazénu s výhledem na ostrov Bali a nejvyšší sopku Mt. Agung. Tento resort se nachází zhruba 15 minut jízda autem od přístavu. Večer si můžete posedět u bazénu a nebo přímo před vaším bungalovem.

Ubud  - střed ostrova

I přesto, že bydlíte v centrum města, ve vašem hotelu se schováte před ruchem ulic Ubudu. Prostorná zahrada, 2 bazény s lehátky, posilovna, restaurace a výhled do rýžových polí nabízí skvělé útočiště.