Bali je ostrov, kam se určitě budete chtít vrátit

Václav Kirchner 19. 10. 2023
Indonésie tipy na dovolenou video podcast

Jana Petrmanová, majitelka cestovní kanceláře JaNaBali.cz, se rozhodla ukončit práci v korporátu a začala vozit lidi na indonéský ostrov Bali.

Proč jet na Bali? Jana se jen lehce usměje na tuto otázku a poté zopakuje svou oblíbenou větu: “Bali není nejkrásnějším místem na planetě, ale má v sobě něco tak magického, že se jednoduše budete chtít vrátit. Jedno malé varování, které na obalu průvodce nikdy nenajdete.”

Kontakt: JaNaBali.cz

Začnete odebírat náš podcast na vašich oblíbených platformách
Apple Podcasts / Google Podcast/ Spotify/ Podcasty.cz
Celý díl si můžete pustit na youtube.

Ostrov Bali si získal srdce mnoha cestovatelů díky své rozmanitosti, kráse a jedinečné atmosféře. Od krásných pláží s bílým pískem a tyrkysovým oceánem na jihu, přes tropickou džungli uprostřed ostrova až po dechberoucí výhledy ze sopek na severu. Pokud toužíte po dovolené, kde můžete skloubit odpočinek s objevováním místní kultury, Bali je pro vás ideální volbou. 

Jedním z nejdůležitějších aspektů, který sem přitahuje lidi, je bohatá kultura a duchovní dědictví. Bali je jediným ostrovem z více než 17 000 ostrovů Indonésie, kde se většina obyvatel hlásí k hinduistické víře. Tisíce chrámů slouží balijcům k modlitbám a tradičním rituálům. Nepřehlédnete obětinky, košíčky z banánového listí plné květin a vonné tyčinky - budete o ně zakopávat doslova na každém kroku.

Bali je také známé jako centrum jógy, meditace a zdravého životního stylu. Lidé sem často cestují za vlastním sebepoznáním a odpočinkem od rušného západního světa. Kombinace krásy přírody a hluboké duchovnosti vytváří na Bali jedinečnou atmosféru, která vás zcela pohltí. 

Ale největším pokladem Balí jsou pravděpodobně jeho obyvatelé. Jsou nesmírně přátelští, srdeční a pohostinní. Jejich úsměvy vás vítají na každém kroku a jejich ochota pomoci a sdílet svou kulturu je dojemná. Seznamte se s rodinou Komanga a Ayu, partnery Jany z JaNaBali.cz a vašimi průvodci po ostrově. Odvedou vás na místa, která běžní turisté nikdy nepoznají, zažijte místní ceremonii ve skrytém chrámu či zažijte  osvěžující koupání pod vodopádem uprostřed džungle.

To a mnohem více na vás čeká na dovolené s JaNaBali.cz. Jana staví dovolené svým klientům přímo na míru, aby každý “ochutnal” tu část ostrova, která mu sedí nejlépe. Nejnovější informace a možnost rezervace najdete na stránkách www.janabali.cz. Nechte se unést tímto krásným ostrovem a jeho nezapomenutelnými zážitky!