Pohodový týden - Tenerife - mezi sopkami a exotickými soutěskami ***

Dejte vědět svým přátelům:

od 37 490 Kč

Popis


Poloha:

TENERIFE – Kanárské ostrovyTenerife je největší z Kanárských ostrovů, které leží v Atlantickém oceánu u pobřeží Afriky, na západ od Maroka. Celé souostroví je vulkanického původu. Charakterem krajiny je Tenerifeze všech ostrovů nejrozmanitější a nejpestřejší. Od úrodného severozápadu s bujnou tropickou vegetací, banánovníkovými plantážemi, divoce rostoucími kaktusy, kapradím, palmami, přes vysokohorskou oblast okolo Pico del Teide se postupně mění k jihovýchodu ve vyprahlou krajinu, převážně se sukulenty a pryšci. Téměř 20% rozlohy zaujímají lesy. Na ostrov Tenerife jezdí turisté, kteří si užívají odpočinku na sluncem zalitých plážích, ale v posledních letech ho vyhledávají i ti, pro které se pěší výlety po ostrovu staly opravdovým zážitkem. Čeká zde na ně nepřeberné množství krásných a zajímavých tras, které zahrnují prakticky všechny oblasti ostrova, od pobřeží až po nejvyšší vrcholky hor. Vedou příjemnými lesními cestami původních vavřínových a vřesovcových lesů na východní straně ostrova, borovicovými lesy k bizarním běložlutým skalnatým útvarům, připomínajícím tureckou Kappadokii, nebo hlubokými rozeklanými skalními soutěskami, které prudce klesají k moři. Asi největším lákadlem Tenerifejsou túry v Národním parku Teide, kde se turisté pohybují ve vulkanické krajině, přes lávová a pemzová pole, mezi pozůstatky velkých i malých sopek, úžasně zbarvených skalisek rozmanitých tvarů. Lanovka je vyveze do výšky 3.555m pod vrchol nejvyšší hory Tenerife a Španělska, Pico del Teide, odkud je možné se dát po vyhlídkové trase s minimálním převýšením nebo se pokusit dosáhnout vrcholu ve výšce 3.718 mnm. Pochopitelně vyjde i čas na relaxaci na černých písčitých plážích a ochutnání místních specialit.


Ubytování:

Ubytování: - Budeme ubytováni v příjemném *** hotelu, který se nachází na jihozápadním pobřeží ostrova, 46 km od letiště a 2 km od útesů Los Gigantes. Útesy chrání oblast před větrem a vytváří speciální mikroklima, proto je zde vždy o několik stupňů tepleji než v ostatních částech Tenerife. Krásná pláž s černým pískem je vzdálena asi 600 m od našeho hotelu. Dvoulůžkový pokoj nabízí v základním vybavení telefon, trezor (k pronájmu), koupelnu s WC, sat. TV. K dispozici je recepce, WI-FI připojení v prostoru recepce, restaurace, bazén s terasou na slunění a lehátka.

Program:

1. den:
odlet z ČR na Tenerife, přejezd do hotelu, ubytování, večeře.

2. den:
snídaně, dopoledne místní autobusovou dopravou do ADEJE. Túra soutěskou BARRANCO DEL INFIERNO zakončená třístupňovým vodopádem LA CASCADA (při případném uzavření této soutěsky, bude náhradní plnohodnotný program), v podvečer relax u moře nebo bazénu, večeře.

3. den:
snídaně, lanovkou pod nejvyšší vrchol Španělska PICO DEL TEIDE (3 718 m n. m.), snadný výstup až do kráteru EL PILÓN, zpět kolem kráteru RAMBLETTA, trek kamennou pouští k monumentu LOS ROQUES DE GARCIA v NP LAS CAÑADAS. Návrat do hotelu, večeře.

4. den:
snídaně, prohlídka bývalého hlavního města LA LAGUNA (UNESCO) s typickou kanárskou architekturou, přejezd do vesnice CHAMORGA na severu ostrova, kde navštívíme vavřínové lesy pohoří MONTAÑAS DE ANAGA během túry nad maják FARO DE ANAGA. Podle času přejezd na nejvyhledávanější pláž ostrova PLAYA DE LAS TERESITAS. Je to jediná pláž na Tenerife, která není pokrytá černým sopečným pískem. Písek sem byl dovezen ze Sahary. Návrat do hotelu, večeře.

5. den:
snídaně, odpočinkový den, možnost relaxace na pláži, pro zájemce přejezd na divoké západní pobřeží do jednoho z nejkrásnějších městeček na Tenerife GARACHICA. Prohlídka městečka, které bylo v roce 1706 skoro celé zničeno při výbuchu sopky MONTAÑA NEGRO a vystavěno znovu. Díky erupci máme možnost se vykoupat v přírodních bazéncích vybudovaných v lávových polích. Dále pokračujeme do ICOD DE LOS VINOS, kde si v místním parku prohlédneme dračinec starý 600 let - DRAGO MILENARIO a v místních krámcích ochutnáme víno, rum či banánový likér. Návrat do hotelu, večeře.

6. den:
snídaně, okružní túra k bizarním pemzovým útvarům PAISAJE LUNAR, „měsíční krajina“, jedinečná sopečná formace, kterou neuvidíte nikde jinde na ostrovech. Zároveň se můžeme pokochat nádhernými výhledy na TEIDE i na pobřeží Atlantiku. Návrat do hotelu, večeře. (14 km, 5 hod., ↑400 ↓600)

7. den:
snídaně, místní dopravou se vydáme na středně náročnou okružní túru kolem sopky CHINYERO, která je pozůstatkem poslední vulcanické činnosti na Tenerife (vybuchla v r. 1909), pěšky cca 16 km různorodou sopečnou krajinou s lávovými poli, odpoledne návrat do hotelu. (16 km, 5 hod., ↑400 ↓600)

8. den:
snídaně, transfer na letiště, odlet do ČR.

Fotogalerie